Hvad Er RGB? - Her Er Forklaringen

18/11/2021 10:44
Billede: Pixabay

Hvad er RGB? - RGB er et farvesprog som består af de primære farver som er rød, grøn og blå, hvor farverne blandes med hinanden på forskellige måder for at skabe nye farver.

Med RGB gør man brug af lys i form af farven hvid, til at skabe de nye farver.

Et eksempel på at blande RGB farverne sammen til en ny farve, er hvis man blander blå og rød vil man blandt andet få en pink/lilla farve.

Farvesproget bruges særligt til skærme så som computere og fjernsyn, hvor farverne derimod ikke tager sig så godt ud på print. 

På print bruges farvesproget CMYK, som i modsætning til RGB tilføjer sort til farverne i stedet for hvid.

Eftersom at det er et farvesprog gør det brug af tal for at angive farverne. Blandt andet er farven hvid 255, 255, 255 og farvekoden for sort er 0, 0, 0. 

Så i RGB har farve koden for hvid altså den højeste værdig og farvekoden for sort den laveste værdig.

Bruger du RGB farverne i kodningssprog så som HTML, vil du opleve at farverne angives ved hexadecimalerne af værdien. 

Farvesproget RGB giver mulighede for at skabe over 16 millioner forskellige farver og derfor vil mange af farverne være med meget små forskelle og minde meget om hinanden.

Vi sender et stort tak til avXperten, der har støttet artiklen. Hos avXperten finder du blandt andet et stort udvalg inden for elektronik. Tusind tak for støtten.

Flere indlæg

Er Auto focus nødvendigt? Få svaret her

28/06/2021 15:36
Billede: Pexels.com

Står du og skal vælge mellem to forskellige kameraer, hvoraf den ene af de to har Auto focus og det andet ikke har. I dette indlæg vil jeg forklare om Auto focus er nødvendigt. Find svaret forn…

Hvad er en drone?

07/03/2021 21:48
Billede: Pixabay

Droner er blevet mere og mere almindelige. Vi ser dem på film, hos udstyrs-nørderne, ved militæret og mange andre steder. Men hvad er en drone egentlig? Dette er det spørgsmål, vi vil besvare i det…

Hvad er full frame?

14/12/2020 09:35
Billede: Pixabay

Hvad er full frame? Full frame bruges i forbindelse med kameraer, hvor det dækker over, hvor stor sensoren i et digitalkamera er. 

Læs mere om hvad full frame er, samt hvordan et full …

Hvad betyder DSLR?

14/12/2020 09:23
Billede: Pixabay

Hvad betyder DSLR? DSLR er et digitalkamera, der bruger et objektiv. SLR står for single lens reflex, så et DSLR står for digital single lens reflex.

DSLR-kameraerne kom på banen i begyndel…

Hvad er JPEG?

10/12/2020 14:37
Billede: Pixabay

JPEG er et af de mange filformater, som bruges til at gemme billeder i. JPEG er især anvendt til at komprimere billeder, der skal bruges digitalt.

JPEG står for Joint Photographic Experts G…

Hvad betyder blænde?

20/10/2020 11:02
Billede: Pixabay

Blænden er den åbning i dit objektiv, der styrer og regulerer, hvor meget lys der kommer ind via objektivet og ind på kameraets sensor.

Blænden er altså den åbning, som du justerer på, alt …