Hvad Er Super 16?

17/05/2022 10:41
Billede: Pixabay, FreeCreativeStuff

Super 16 er et kamera, der er historisk populært og også økonomisk ved brug til billeder eller små film.

Sådan et kamera bliver ofte brugt til industriel- eller uddannelsesmæssige film, men er også meget populært at bruge privat til hjemmefilm.

Det er producenten Kodak, der har fremstillet kameraet og kommer for første gang på markedet i 1923. Når man købte kameraet, fik man kamera, projektor, stativ, skærm og splejser. Dengang kostede det 335 $. Sammenligner man med priserne i dag, vil dette sæt komme op og koste 5328 $, så har du sådan noget liggende, er det bestemt penge værd i dag.

Kodak producerer kameraet, så amatører kan få et kamera, der ikke koster alverden, men stadigvæk har en god kvalitet. I denne tidsperiode var det meget populært at se film og andet hjemme i stuerne. Disse lejede man på biblioteket og havde man et Super 16 derhjemme, kunne man nu endelig se film uden problemer.

I 1935 kommer der en udvikling på 16mm kameraet, så man nu også kan høre lyden på videoen via kameraet, ligesom vi kender fra vores egne kamera fra i dag. Det er RCA-Victor, der udvikler dette kamera.

Jeg håber ovenstående tekst har været med til at gøre dig klogere på Super 16.

Du skal vide, at dette blogindlæg er udviklet for Perlen Odense. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af perlekæde. Derfor er dette blogindlæg ikke upartisk.

Flere indlæg

Hvad er Super 8?

17/05/2022 10:21
Billede: Pixabay, Broadmark

Mange forbinder nok Super 8 med en film, hvor unge mennesker oplever en togulykke, som virker mistænkelig, mens de selv er igang med at filme en film på deres kamera.

Og faktisk hedder det ka…

Hvad er Auto focus?

01/04/2022 13:24
Billede: Pixabay, Pexels

Autofokus er et elektronisk element, som vi alle mere eller mindre er i kontakt med på daglig basis. Skal du eksempelvis tage et billede, så kommer der altid en lille firkant op på dit kamera, som …

Hvad er det bedste kamera fra Sony?

01/04/2022 11:58
Billede: Pixabay, Hans

Kigger vi på det bedste kamera fra Sony anno 2022, hedder det Sone A7 III. Kameraet ligger i øjeblikket på 5.pladsen ud af 10.

Det er et kamera med høj kvalitet og er lynhurtig. Det er spej…

Hvad er en Selvudløser?

01/03/2022 11:31
Billede: canva.com

En selvudløser var førhen en separat enhed som kunne kobles til kameraer af forskellige typer, og på den måde kunne man trykke på en knap væk fra kameraet for at tage et billede.

Dette var fo…

Hvad er RGB? - Her er forklaringen

18/11/2021 10:44
Billede: Pixabay

Hvad er RGB? - RGB er et farvesprog som består af de primære farver som er rød, grøn og blå, hvor farverne blandes med hinanden på forskellige måder for at skabe nye farver.

Er Auto focus nødvendigt? Få svaret her

28/06/2021 15:36
Billede: Pexels.com

Står du og skal vælge mellem to forskellige kameraer, hvoraf den ene af de to har Auto focus og det andet ikke har. I dette indlæg vil jeg forklare om Auto focus er nødvendigt. Find svaret forn…