Hvad Er Super 8?

17/05/2022 10:21
Billede: Pixabay, Broadmark

Mange forbinder nok Super 8 med en film, hvor unge mennesker oplever en togulykke, som virker mistænkelig, mens de selv er igang med at filme en film på deres kamera.

Og faktisk hedder det kamera 'Super 8'. 

Super 8 er et filmkamera, som er specielt fremstillet til at bruge Super 8mm filmformatet. Kameraet bliver for første gang produceret i 1965 af selveste Kodak, da det skulle erstatte standard 8mm filmformatet. Det bliver et meget populært kamera at benytte og derfor bliver det produceret helt op til midten af 70'erne, hvor videokameraet begynder at komme ind på markedet.

Herefter dør produktionen desværre, men ligesom mange andre gamle klassikere er der altid nogen, der vælger at få ting til at genopstå. Dette sker også for 'Super 8' og i 2014 producerer Logmar Camera Solutions kameraet igen.

Har du sådan et kamera stående, men ikke en film at putte i, er det dog ikke noget problem. Du kan nemlig bruge flere forskellige film-typer, så længe de passer til et Super 8 kamera. Det skal ikke være en film fra Kodak. Køber du fra andre firmaet, er den store forskel den patron, man bruger, når du skal putte filmen ind i kameraet. 

Alle solgte filmlængder er 50 fod (15 m)

OBS: Som markatet øverst viser, er den ovenstående tekst, udarbejdet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Hvor du bestiller et stort sortiment med smykker til kvinder. Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.

Flere indlæg

Hvad er Super 16?

17/05/2022 10:41
Billede: Pixabay, FreeCreativeStuff

Super 16 er et kamera, der er historisk populært og også økonomisk ved brug til billeder eller små film.

Sådan et kamera bliver ofte brugt til industriel- eller uddannelsesmæssige film, men e…

Hvad er Auto focus?

01/04/2022 13:24
Billede: Pixabay, Pexels

Autofokus er et elektronisk element, som vi alle mere eller mindre er i kontakt med på daglig basis. Skal du eksempelvis tage et billede, så kommer der altid en lille firkant op på dit kamera, som …

Hvad er det bedste kamera fra Sony?

01/04/2022 11:58
Billede: Pixabay, Hans

Kigger vi på det bedste kamera fra Sony anno 2022, hedder det Sone A7 III. Kameraet ligger i øjeblikket på 5.pladsen ud af 10.

Det er et kamera med høj kvalitet og er lynhurtig. Det er spej…

Hvad er en Selvudløser?

01/03/2022 11:31
Billede: canva.com

En selvudløser var førhen en separat enhed som kunne kobles til kameraer af forskellige typer, og på den måde kunne man trykke på en knap væk fra kameraet for at tage et billede.

Dette var fo…

Hvad er RGB? - Her er forklaringen

18/11/2021 10:44
Billede: Pixabay

Hvad er RGB? - RGB er et farvesprog som består af de primære farver som er rød, grøn og blå, hvor farverne blandes med hinanden på forskellige måder for at skabe nye farver.

Er Auto focus nødvendigt? Få svaret her

28/06/2021 15:36
Billede: Pexels.com

Står du og skal vælge mellem to forskellige kameraer, hvoraf den ene af de to har Auto focus og det andet ikke har. I dette indlæg vil jeg forklare om Auto focus er nødvendigt. Find svaret forn…