Hvad Betyder DSLR?

14/12/2020 09:23
Billede: Pixabay

Hvad betyder DSLR? DSLR er et digitalkamera, der bruger et objektiv. SLR står for single lens reflex, så et DSLR står for digital single lens reflex.

DSLR-kameraerne kom på banen i begyndelsen af 1980'erne, hvor Sony var først med et DSLR-kamera i 1981. Læs mere om DSLR-kameraer og se, hvilke muligheder du har med dem her.

Det betyder DSLR for fotografering

DSLR-kameraerne åbnede en dør ind til en helt ny verden, hvor det at have mulighederne for at gemme billederne rent digitalt gjorde, at man ikke længere var afhængig af film og fremkaldelsesprocesser.

I en verden med stadig støt fokus på det digitale er DSLR-kameraerne et absolut must have, hvis du skal have ordentlige billeder.

Et DSLR-kamera er dog ikke bare et DSLR-kamera. Der er stor forskel på både kvaliteten, mulighederne og ikke mindst prisen.

DSLR-kameraer har i snart 30-40 år været de førende kameraer for både professionelle og hobbyfotografer. 

For at du kan få det meste ud af et DSLR-kamera, kræver det, at du kan håndtere det og kravene til indstillingerne. Med mulighederne følger nemlig også behovet for at kunne indstille det korrekt, samt forstå især lysets indflydelse på billederne.

Det er derfor anbefalelsesværdigt, at du sætter dig ind i de forskellige virkemuligheder for DSLR-kameraerne og især efterredigeringen, hvis du vil have noget ud af de mange penge, som et DSLR-kamera koster.

Skiltet øverst viser at dette tekstindhold, var skrevet med økonomisk finansering fra avXperten. avXperten er kendt for at sælge f.eks: batterier. Heraf marketet, som du ser øverst.

Flere indlæg

Hvad er RGB? - Her er forklaringen

18/11/2021 10:44
Billede: Pixabay

Hvad er RGB? - RGB er et farvesprog som består af de primære farver som er rød, grøn og blå, hvor farverne blandes med hinanden på forskellige måder for at skabe nye farver.

Er Auto focus nødvendigt? Få svaret her

28/06/2021 15:36
Billede: Pexels.com

Står du og skal vælge mellem to forskellige kameraer, hvoraf den ene af de to har Auto focus og det andet ikke har. I dette indlæg vil jeg forklare om Auto focus er nødvendigt. Find svaret forn…

Hvad er en drone?

07/03/2021 21:48
Billede: Pixabay

Droner er blevet mere og mere almindelige. Vi ser dem på film, hos udstyrs-nørderne, ved militæret og mange andre steder. Men hvad er en drone egentlig? Dette er det spørgsmål, vi vil besvare i det…

Hvad er full frame?

14/12/2020 09:35
Billede: Pixabay

Hvad er full frame? Full frame bruges i forbindelse med kameraer, hvor det dækker over, hvor stor sensoren i et digitalkamera er. 

Læs mere om hvad full frame er, samt hvordan et full …

Hvad er JPEG?

10/12/2020 14:37
Billede: Pixabay

JPEG er et af de mange filformater, som bruges til at gemme billeder i. JPEG er især anvendt til at komprimere billeder, der skal bruges digitalt.

JPEG står for Joint Photographic Experts G…

Hvad betyder blænde?

20/10/2020 11:02
Billede: Pixabay

Blænden er den åbning i dit objektiv, der styrer og regulerer, hvor meget lys der kommer ind via objektivet og ind på kameraets sensor.

Blænden er altså den åbning, som du justerer på, alt …