Hvad Betyder DSLR?

14/12/2020 09:23
Billede: Pixabay

Hvad betyder DSLR? DSLR er et digitalkamera, der bruger et objektiv. SLR står for single lens reflex, så et DSLR står for digital single lens reflex.

DSLR-kameraerne kom på banen i begyndelsen af 1980'erne, hvor Sony var først med et DSLR-kamera i 1981. Læs mere om DSLR-kameraer og se, hvilke muligheder du har med dem her.

Det betyder DSLR for fotografering

DSLR-kameraerne åbnede en dør ind til en helt ny verden, hvor det at have mulighederne for at gemme billederne rent digitalt gjorde, at man ikke længere var afhængig af film og fremkaldelsesprocesser.

I en verden med stadig støt fokus på det digitale er DSLR-kameraerne et absolut must have, hvis du skal have ordentlige billeder.

Et DSLR-kamera er dog ikke bare et DSLR-kamera. Der er stor forskel på både kvaliteten, mulighederne og ikke mindst prisen.

DSLR-kameraer har i snart 30-40 år været de førende kameraer for både professionelle og hobbyfotografer. 

For at du kan få det meste ud af et DSLR-kamera, kræver det, at du kan håndtere det og kravene til indstillingerne. Med mulighederne følger nemlig også behovet for at kunne indstille det korrekt, samt forstå især lysets indflydelse på billederne.

Det er derfor anbefalelsesværdigt, at du sætter dig ind i de forskellige virkemuligheder for DSLR-kameraerne og især efterredigeringen, hvis du vil have noget ud af de mange penge, som et DSLR-kamera koster.

Skiltet øverst viser at dette tekstindhold, var skrevet med økonomisk finansering fra avXperten. avXperten er kendt for at sælge f.eks: batterier. Heraf marketet, som du ser øverst.

Flere indlæg

Hvad er Super 16?

17/05/2022 10:41
Billede: Pixabay, FreeCreativeStuff

Super 16 er et kamera, der er historisk populært og også økonomisk ved brug til billeder eller små film.

Sådan et kamera bliver ofte brugt til industriel- eller uddannelsesmæssige film, men e…

Hvad er Super 8?

17/05/2022 10:21
Billede: Pixabay, Broadmark

Mange forbinder nok Super 8 med en film, hvor unge mennesker oplever en togulykke, som virker mistænkelig, mens de selv er igang med at filme en film på deres kamera.

Og faktisk hedder det ka…

Hvad er Auto focus?

01/04/2022 13:24
Billede: Pixabay, Pexels

Autofokus er et elektronisk element, som vi alle mere eller mindre er i kontakt med på daglig basis. Skal du eksempelvis tage et billede, så kommer der altid en lille firkant op på dit kamera, som …

Hvad er det bedste kamera fra Sony?

01/04/2022 11:58
Billede: Pixabay, Hans

Kigger vi på det bedste kamera fra Sony anno 2022, hedder det Sone A7 III. Kameraet ligger i øjeblikket på 5.pladsen ud af 10.

Det er et kamera med høj kvalitet og er lynhurtig. Det er spej…

Hvad er en Selvudløser?

01/03/2022 11:31
Billede: canva.com

En selvudløser var førhen en separat enhed som kunne kobles til kameraer af forskellige typer, og på den måde kunne man trykke på en knap væk fra kameraet for at tage et billede.

Dette var fo…

Hvad er RGB? - Her er forklaringen

18/11/2021 10:44
Billede: Pixabay

Hvad er RGB? - RGB er et farvesprog som består af de primære farver som er rød, grøn og blå, hvor farverne blandes med hinanden på forskellige måder for at skabe nye farver.