Hvad Er En Selvudløser?

01/03/2022 11:31
Billede: canva.com

En selvudløser var førhen en separat enhed som kunne kobles til kameraer af forskellige typer, og på den måde kunne man trykke på en knap væk fra kameraet for at tage et billede.

Dette var fordelagtigt fx til portrætter hvor man vil have samtlige personer med på billedet, og ikke vil lade en stå udenfor som skal tage fotoet.

Selvudløser er også utrolig gode til personer som vil tage mere naturlige fotos af sig selv, og ikke lave "selfies" hvor det er tydeligt at man selv holder kameraet.

I dag er selvudløser funktioner ofte indbyggede i moderne kameraer, hvilket gør det utrolig nemt at tage gode billeder af sig selv og andre.

Du kan blot indstille en timer, som indikere hvor lang tid efter du trykke på udløseren, at billedet rent faktisk vil blive taget.

Det giver dig tid til at finde den rette position og ansigtsudtryk m.m. så du kan få det perfekte billede.

Mange smartphones har efterhånden også fået denne funktion tilført deres kamera apps, som på samme måde kan bruges til at tage billeder af dig selv fra længere afstande, og fremstå lidt mere naturligt end blot at tage selfies med dit kamera helt tæt på kroppen.

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med avxperten. avxperten er kendt for at sælge f.eks: overvågningskamera. Det betyder at avxperten får et link i dette indlæg.

Flere indlæg

Hvad er Super 16?

17/05/2022 10:41
Billede: Pixabay, FreeCreativeStuff

Super 16 er et kamera, der er historisk populært og også økonomisk ved brug til billeder eller små film.

Sådan et kamera bliver ofte brugt til industriel- eller uddannelsesmæssige film, men e…

Hvad er Super 8?

17/05/2022 10:21
Billede: Pixabay, Broadmark

Mange forbinder nok Super 8 med en film, hvor unge mennesker oplever en togulykke, som virker mistænkelig, mens de selv er igang med at filme en film på deres kamera.

Og faktisk hedder det ka…

Hvad er Auto focus?

01/04/2022 13:24
Billede: Pixabay, Pexels

Autofokus er et elektronisk element, som vi alle mere eller mindre er i kontakt med på daglig basis. Skal du eksempelvis tage et billede, så kommer der altid en lille firkant op på dit kamera, som …

Hvad er det bedste kamera fra Sony?

01/04/2022 11:58
Billede: Pixabay, Hans

Kigger vi på det bedste kamera fra Sony anno 2022, hedder det Sone A7 III. Kameraet ligger i øjeblikket på 5.pladsen ud af 10.

Det er et kamera med høj kvalitet og er lynhurtig. Det er spej…

Hvad er RGB? - Her er forklaringen

18/11/2021 10:44
Billede: Pixabay

Hvad er RGB? - RGB er et farvesprog som består af de primære farver som er rød, grøn og blå, hvor farverne blandes med hinanden på forskellige måder for at skabe nye farver.

Er Auto focus nødvendigt? Få svaret her

28/06/2021 15:36
Billede: Pexels.com

Står du og skal vælge mellem to forskellige kameraer, hvoraf den ene af de to har Auto focus og det andet ikke har. I dette indlæg vil jeg forklare om Auto focus er nødvendigt. Find svaret forn…