Hvad Er Auto Focus?

01/04/2022 13:24
Billede: Pixabay, Pexels

Autofokus er et elektronisk element, som vi alle mere eller mindre er i kontakt med på daglig basis. Skal du eksempelvis tage et billede, så kommer der altid en lille firkant op på dit kamera, som gør, at billedet ikke længere et sløret, men i stedet stiller skarpt. Dette er autofokus. 

Det modsatte kaldes manuel fokus, hvilket er, hvor du skal dreje på noget for at kunne fokusere på det. Dette kan eksempelvis være en linse, du drejer på, så det skiller sig skarpt overfor objektet eller menneskerne, du gerne vil tage billeder af.

Indenfor autofokus findes der to grundprincipper:

Aktiv fokusering

Her er det selv kameraet, der bestemmer afstand, hvilket den gør ved at gøre brug af infrarødt lys eller ultralyd.

Har dit kamera aktiv fokusering, så kan det stadigvæk fokusere, selvom der ikke er nogen kontrast på motivet for eksempel i mørke eller ved ensfarvede objekter.

Passiv fokusering

Det fungerer ved at analysere det motiv, som kameraet opfanger.

For at dette kan fungere skal motivet være relativt kontrastfuldt og relativt godt belyst.

Den aktive fokusering kan både være god og dårlig. Skal jeg tage billede af noget, så kan det være lidt træls, hvis den bliver ved med at fokusere på noget, som jeg ikke vil tage billeder af, fordi det enten er tættere på eller er en stærkere farve.

Det indhold, du læser i denne tekst, er lavet med økonomisk support fra Perlen Odense. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis shoppe øreringe.

Flere indlæg

Hvad er Super 16?

17/05/2022 10:41
Billede: Pixabay, FreeCreativeStuff

Super 16 er et kamera, der er historisk populært og også økonomisk ved brug til billeder eller små film.

Sådan et kamera bliver ofte brugt til industriel- eller uddannelsesmæssige film, men e…

Hvad er Super 8?

17/05/2022 10:21
Billede: Pixabay, Broadmark

Mange forbinder nok Super 8 med en film, hvor unge mennesker oplever en togulykke, som virker mistænkelig, mens de selv er igang med at filme en film på deres kamera.

Og faktisk hedder det ka…

Hvad er det bedste kamera fra Sony?

01/04/2022 11:58
Billede: Pixabay, Hans

Kigger vi på det bedste kamera fra Sony anno 2022, hedder det Sone A7 III. Kameraet ligger i øjeblikket på 5.pladsen ud af 10.

Det er et kamera med høj kvalitet og er lynhurtig. Det er spej…

Hvad er en Selvudløser?

01/03/2022 11:31
Billede: canva.com

En selvudløser var førhen en separat enhed som kunne kobles til kameraer af forskellige typer, og på den måde kunne man trykke på en knap væk fra kameraet for at tage et billede.

Dette var fo…

Hvad er RGB? - Her er forklaringen

18/11/2021 10:44
Billede: Pixabay

Hvad er RGB? - RGB er et farvesprog som består af de primære farver som er rød, grøn og blå, hvor farverne blandes med hinanden på forskellige måder for at skabe nye farver.

Er Auto focus nødvendigt? Få svaret her

28/06/2021 15:36
Billede: Pexels.com

Står du og skal vælge mellem to forskellige kameraer, hvoraf den ene af de to har Auto focus og det andet ikke har. I dette indlæg vil jeg forklare om Auto focus er nødvendigt. Find svaret forn…