Hvad Betyder Undereksponeret?

13/10/2020 12:28
Billede: Artem Saranin

Når man taler om billeder, så taler man oftest om overeksponering og undereksponering. Begge dele er rigtig skidt for billedet, fordi de enten vil fremstå alt for lyse eller alt for mørke. Der er rigtig mange ting, der kan påvirke et billedes eksponering. 

Hvad betyder undereksponeret? Når et billede er undereksponeret, så betyder det, at billedet er uden detaljer i skygger og mørke områder af billedet. Man vil som regel også se, at der er mørke områder af billedet, der der helt sorte, uden at det er hensigten. Et undereksponeret billede skyldes som regel, at der simpelthen ikke er nok lys. 

Det var altså forklaringen på, hvad undereksponeret betyder. Tager man modsætningen, altså overeksponering, så er det stort set bare den modsatte forklaring. 

Et overeksponeret billede er et billede, hvor områder i billedet nærmest er helt hvide af belysning. Dette gør altså, at man kan se lige så lidt i området, hvis billedet var helt sort. Det er altså to ekstremer, hvor man intet kan se. 

Ligesom at et billede kan være undereksponeret pga manglende lys, så kan et billede også blive overeksponeret pga. for meget lys. 

Ofte vil man skulle acceptere en vis grad for over- eller undereksponering, som man så kan redigere sig ud af efterfølgende.

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgode se. Moodings. Her finder du et imponerende sortiment af Spisebordsstole, eller utallige andre gode varer. Heraf marketet, som du ser øverst.

Flere indlæg

Er Auto focus nødvendigt? Få svaret her

28/06/2021 15:36
Billede: Pexels.com

Står du og skal vælge mellem to forskellige kameraer, hvoraf den ene af de to har Auto focus og det andet ikke har. I dette indlæg vil jeg forklare om Auto focus er nødvendigt. Find svaret forn…

Hvad er en drone?

07/03/2021 21:48
Billede: Pixabay

Droner er blevet mere og mere almindelige. Vi ser dem på film, hos udstyrs-nørderne, ved militæret og mange andre steder. Men hvad er en drone egentlig? Dette er det spørgsmål, vi vil besvare i det…

Hvad er full frame?

14/12/2020 09:35
Billede: Pixabay

Hvad er full frame? Full frame bruges i forbindelse med kameraer, hvor det dækker over, hvor stor sensoren i et digitalkamera er. 

Læs mere om hvad full frame er, samt hvordan et full …

Hvad betyder DSLR?

14/12/2020 09:23
Billede: Pixabay

Hvad betyder DSLR? DSLR er et digitalkamera, der bruger et objektiv. SLR står for single lens reflex, så et DSLR står for digital single lens reflex.

DSLR-kameraerne kom på banen i begyndel…

Hvad er JPEG?

10/12/2020 14:37
Billede: Pixabay

JPEG er et af de mange filformater, som bruges til at gemme billeder i. JPEG er især anvendt til at komprimere billeder, der skal bruges digitalt.

JPEG står for Joint Photographic Experts G…

Hvad betyder blænde?

20/10/2020 11:02
Billede: Pixabay

Blænden er den åbning i dit objektiv, der styrer og regulerer, hvor meget lys der kommer ind via objektivet og ind på kameraets sensor.

Blænden er altså den åbning, som du justerer på, alt …