Hvad Betyder Undereksponeret?

13/10/2020 12:28
Billede: Artem Saranin

Når man taler om billeder, så taler man oftest om overeksponering og undereksponering. Begge dele er rigtig skidt for billedet, fordi de enten vil fremstå alt for lyse eller alt for mørke. Der er rigtig mange ting, der kan påvirke et billedes eksponering. 

Hvad betyder undereksponeret? Når et billede er undereksponeret, så betyder det, at billedet er uden detaljer i skygger og mørke områder af billedet. Man vil som regel også se, at der er mørke områder af billedet, der der helt sorte, uden at det er hensigten. Et undereksponeret billede skyldes som regel, at der simpelthen ikke er nok lys. 

Det var altså forklaringen på, hvad undereksponeret betyder. Tager man modsætningen, altså overeksponering, så er det stort set bare den modsatte forklaring. 

Et overeksponeret billede er et billede, hvor områder i billedet nærmest er helt hvide af belysning. Dette gør altså, at man kan se lige så lidt i området, hvis billedet var helt sort. Det er altså to ekstremer, hvor man intet kan se. 

Ligesom at et billede kan være undereksponeret pga manglende lys, så kan et billede også blive overeksponeret pga. for meget lys. 

Ofte vil man skulle acceptere en vis grad for over- eller undereksponering, som man så kan redigere sig ud af efterfølgende.

Tak til Classic Room, der har støttet artiklen økonomisk. 

Flere indlæg

Hvad er full frame?

14/12/2020 09:35
Billede: Pixabay

Hvad er full frame? Full frame bruges i forbindelse med kameraer, hvor det dækker over, hvor stor sensoren i et digitalkamera er. 

Læs mere om hvad full frame er, samt hvordan et full …

Hvad betyder DSLR?

14/12/2020 09:23
Billede: Pixabay

Hvad betyder DSLR? DSLR er et digitalkamera, der bruger et objektiv. SLR står for single lens reflex, så et DSLR står for digital single lens reflex.

DSLR-kameraerne kom på banen i begyndel…

Hvad er JPEG?

10/12/2020 14:37
Billede: Pixabay

JPEG er et af de mange filformater, som bruges til at gemme billeder i. JPEG er især anvendt til at komprimere billeder, der skal bruges digitalt.

JPEG står for Joint Photographic Experts G…

Hvad betyder blænde?

20/10/2020 11:02
Billede: Pixabay

Blænden er den åbning i dit objektiv, der styrer og regulerer, hvor meget lys der kommer ind via objektivet og ind på kameraets sensor.

Blænden er altså den åbning, som du justerer på, alt …

Hvad er et SD-kort?

20/10/2020 10:38
Billede: Pixabay

SD-kort er et hukommelseskort, der populært bruges i kameraer og andre enheder med en kortlæser. SD-kort er flashlager, der dermed isættes i en kortlæser.

SD-kort findes i dag i flere udgav…

Skal man bruge blitz?

19/10/2020 11:26
Billede: Pixabay

Hvis du ikke har styr på, hvordan du bruger blitzen korrekt på dit kamera, så skal du lade være med at bruge blitzen. For blitzen er uden tvivl et af de elementer på et kamera, der oftes bruges for…