Hvad Betyder Undereksponeret?

13/10/2020 12:28
Billede: Artem Saranin

Når man taler om billeder, så taler man oftest om overeksponering og undereksponering. Begge dele er rigtig skidt for billedet, fordi de enten vil fremstå alt for lyse eller alt for mørke. Der er rigtig mange ting, der kan påvirke et billedes eksponering. 

Hvad betyder undereksponeret? Når et billede er undereksponeret, så betyder det, at billedet er uden detaljer i skygger og mørke områder af billedet. Man vil som regel også se, at der er mørke områder af billedet, der der helt sorte, uden at det er hensigten. Et undereksponeret billede skyldes som regel, at der simpelthen ikke er nok lys. 

Det var altså forklaringen på, hvad undereksponeret betyder. Tager man modsætningen, altså overeksponering, så er det stort set bare den modsatte forklaring. 

Et overeksponeret billede er et billede, hvor områder i billedet nærmest er helt hvide af belysning. Dette gør altså, at man kan se lige så lidt i området, hvis billedet var helt sort. Det er altså to ekstremer, hvor man intet kan se. 

Ligesom at et billede kan være undereksponeret pga manglende lys, så kan et billede også blive overeksponeret pga. for meget lys. 

Ofte vil man skulle acceptere en vis grad for over- eller undereksponering, som man så kan redigere sig ud af efterfølgende.

Flere indlæg

Hvad er Super 16?

17/05/2022 10:41
Billede: Pixabay, FreeCreativeStuff

Super 16 er et kamera, der er historisk populært og også økonomisk ved brug til billeder eller små film.

Sådan et kamera bliver ofte brugt til industriel- eller uddannelsesmæssige film, men e…

Hvad er Super 8?

17/05/2022 10:21
Billede: Pixabay, Broadmark

Mange forbinder nok Super 8 med en film, hvor unge mennesker oplever en togulykke, som virker mistænkelig, mens de selv er igang med at filme en film på deres kamera.

Og faktisk hedder det ka…

Hvad er Auto focus?

01/04/2022 13:24
Billede: Pixabay, Pexels

Autofokus er et elektronisk element, som vi alle mere eller mindre er i kontakt med på daglig basis. Skal du eksempelvis tage et billede, så kommer der altid en lille firkant op på dit kamera, som …

Hvad er det bedste kamera fra Sony?

01/04/2022 11:58
Billede: Pixabay, Hans

Kigger vi på det bedste kamera fra Sony anno 2022, hedder det Sone A7 III. Kameraet ligger i øjeblikket på 5.pladsen ud af 10.

Det er et kamera med høj kvalitet og er lynhurtig. Det er spej…

Hvad er en Selvudløser?

01/03/2022 11:31
Billede: canva.com

En selvudløser var førhen en separat enhed som kunne kobles til kameraer af forskellige typer, og på den måde kunne man trykke på en knap væk fra kameraet for at tage et billede.

Dette var fo…

Hvad er RGB? - Her er forklaringen

18/11/2021 10:44
Billede: Pixabay

Hvad er RGB? - RGB er et farvesprog som består af de primære farver som er rød, grøn og blå, hvor farverne blandes med hinanden på forskellige måder for at skabe nye farver.