Hvad Er Full Frame?

14/12/2020 09:35
Billede: Pixabay

Hvad er full frame? Full frame bruges i forbindelse med kameraer, hvor det dækker over, hvor stor sensoren i et digitalkamera er. 

Læs mere om hvad full frame er, samt hvordan et full frame-kamera adskiller sig fra et ikke-full frame kamera her.

Det gør full frame for prisen

Det er ikke lige meget, om dit DSLR-kamera, digitale spejlreflekskamera, er full frame eller ej. Især ikke for prisen. Et full frame DSLR-kamera koster nemlig væsentligt mere end et ikke-full frame.

I et full frame kamera er sensoren dobbelt så stor som i et almindeligt DSLR-kamera. Du kan dermed godt få DSLR-kameraer, der både er og ikke er full frame.

Et full frame kamera giver en større billedvinkel på kameraet. Det er synligt, når du bruger samme objektiv på et full frame-kamera og et almindeligt DSLR-kamera.

Du får med et full frame-kamera et meget større sensorareal, der nemt kan være næsten tre gange så stort, som ved et almindeligt DSLR-kamera.

Det gør også, at du kan bruge meget større teleobjektiver på et full frame-kamera. Det er blandt andet derfor, at professionelle fotografer bruger full frame-kameraer.

Et full frame-kamera koster dog væsentligt mere end et almindeligt DSLR-kamera. Du skal ikke for vente at få meget kamera for under 10.000 kr., når vi taler om et DSLR-kamera.

Prisforskellen er også mærkbar, når det gælder tilbehør til et full frame-kamera.

Vi sender et stort tak til avXperten, der har støttet sidens tekst. Der kan du, udover mange andre ting, bestille mini køleskab. Derfor er sidens tekst markeret.

Flere indlæg

Hvad er Super 16?

17/05/2022 10:41
Billede: Pixabay, FreeCreativeStuff

Super 16 er et kamera, der er historisk populært og også økonomisk ved brug til billeder eller små film.

Sådan et kamera bliver ofte brugt til industriel- eller uddannelsesmæssige film, men e…

Hvad er Super 8?

17/05/2022 10:21
Billede: Pixabay, Broadmark

Mange forbinder nok Super 8 med en film, hvor unge mennesker oplever en togulykke, som virker mistænkelig, mens de selv er igang med at filme en film på deres kamera.

Og faktisk hedder det ka…

Hvad er Auto focus?

01/04/2022 13:24
Billede: Pixabay, Pexels

Autofokus er et elektronisk element, som vi alle mere eller mindre er i kontakt med på daglig basis. Skal du eksempelvis tage et billede, så kommer der altid en lille firkant op på dit kamera, som …

Hvad er det bedste kamera fra Sony?

01/04/2022 11:58
Billede: Pixabay, Hans

Kigger vi på det bedste kamera fra Sony anno 2022, hedder det Sone A7 III. Kameraet ligger i øjeblikket på 5.pladsen ud af 10.

Det er et kamera med høj kvalitet og er lynhurtig. Det er spej…

Hvad er en Selvudløser?

01/03/2022 11:31
Billede: canva.com

En selvudløser var førhen en separat enhed som kunne kobles til kameraer af forskellige typer, og på den måde kunne man trykke på en knap væk fra kameraet for at tage et billede.

Dette var fo…

Hvad er RGB? - Her er forklaringen

18/11/2021 10:44
Billede: Pixabay

Hvad er RGB? - RGB er et farvesprog som består af de primære farver som er rød, grøn og blå, hvor farverne blandes med hinanden på forskellige måder for at skabe nye farver.