Hvad Er Full Frame?

14/12/2020 09:35
Billede: Pixabay

Hvad er full frame? Full frame bruges i forbindelse med kameraer, hvor det dækker over, hvor stor sensoren i et digitalkamera er. 

Læs mere om hvad full frame er, samt hvordan et full frame-kamera adskiller sig fra et ikke-full frame kamera her.

Det gør full frame for prisen

Det er ikke lige meget, om dit DSLR-kamera, digitale spejlreflekskamera, er full frame eller ej. Især ikke for prisen. Et full frame DSLR-kamera koster nemlig væsentligt mere end et ikke-full frame.

I et full frame kamera er sensoren dobbelt så stor som i et almindeligt DSLR-kamera. Du kan dermed godt få DSLR-kameraer, der både er og ikke er full frame.

Et full frame kamera giver en større billedvinkel på kameraet. Det er synligt, når du bruger samme objektiv på et full frame-kamera og et almindeligt DSLR-kamera.

Du får med et full frame-kamera et meget større sensorareal, der nemt kan være næsten tre gange så stort, som ved et almindeligt DSLR-kamera.

Det gør også, at du kan bruge meget større teleobjektiver på et full frame-kamera. Det er blandt andet derfor, at professionelle fotografer bruger full frame-kameraer.

Et full frame-kamera koster dog væsentligt mere end et almindeligt DSLR-kamera. Du skal ikke for vente at få meget kamera for under 10.000 kr., når vi taler om et DSLR-kamera.

Prisforskellen er også mærkbar, når det gælder tilbehør til et full frame-kamera.

Vi sender et stort tak til avXperten, der har støttet sidens tekst. Der kan du, udover mange andre ting, bestille mini køleskab. Derfor er sidens tekst markeret.

Flere indlæg

Hvad er RGB? - Her er forklaringen

18/11/2021 10:44
Billede: Pixabay

Hvad er RGB? - RGB er et farvesprog som består af de primære farver som er rød, grøn og blå, hvor farverne blandes med hinanden på forskellige måder for at skabe nye farver.

Er Auto focus nødvendigt? Få svaret her

28/06/2021 15:36
Billede: Pexels.com

Står du og skal vælge mellem to forskellige kameraer, hvoraf den ene af de to har Auto focus og det andet ikke har. I dette indlæg vil jeg forklare om Auto focus er nødvendigt. Find svaret forn…

Hvad er en drone?

07/03/2021 21:48
Billede: Pixabay

Droner er blevet mere og mere almindelige. Vi ser dem på film, hos udstyrs-nørderne, ved militæret og mange andre steder. Men hvad er en drone egentlig? Dette er det spørgsmål, vi vil besvare i det…

Hvad betyder DSLR?

14/12/2020 09:23
Billede: Pixabay

Hvad betyder DSLR? DSLR er et digitalkamera, der bruger et objektiv. SLR står for single lens reflex, så et DSLR står for digital single lens reflex.

DSLR-kameraerne kom på banen i begyndel…

Hvad er JPEG?

10/12/2020 14:37
Billede: Pixabay

JPEG er et af de mange filformater, som bruges til at gemme billeder i. JPEG er især anvendt til at komprimere billeder, der skal bruges digitalt.

JPEG står for Joint Photographic Experts G…

Hvad betyder blænde?

20/10/2020 11:02
Billede: Pixabay

Blænden er den åbning i dit objektiv, der styrer og regulerer, hvor meget lys der kommer ind via objektivet og ind på kameraets sensor.

Blænden er altså den åbning, som du justerer på, alt …