Hvad Er JPEG?

10/12/2020 14:37
Billede: Pixabay

JPEG er et af de mange filformater, som bruges til at gemme billeder i. JPEG er især anvendt til at komprimere billeder, der skal bruges digitalt.

JPEG står for Joint Photographic Experts Group - men kaldes oftest bare JPEG. JPEG er efterhånden blevet standarden indenfor billedformater på langt de fleste enheder.

Fordele og ulemper ved JPEG

En af de helt store fordele ved JPEG er, at billederne fylder væsentligt mindre, end filer i andre formater gør det. Du kan dermed godt få kæmpe billeder gemt i JPEG, hvor de blot fylder 5-10 MB. Disse filer ville med andre formater fylde 25-50 MB.

Det er netop størrelsen og anvendelsen digitalt, der har gjort JPEG populært i forhold til mange af de andre formater.

Ulempen ved denne komprimering er dog, at du godt kan komme ud for, at JPEG-billeder har en lidt dårligere kvalitet, end andre billedformater har det.

JPEG er dermed ikke det oplagte valg, når vi taler om billeder til f.eks. print. Her er andre formater væsentligt bedre. 

Det er derfor vigtigt, at du har en ide om, hvad dine billeder skal bruges til, når du vælger at gemme dem første gang.

Når det er sagt, så kan du oftest godt printe billeder fra JPEG-filer i op til A4-størrelse, uden at du oplever udfordringer i kvaliteten - hvis altså opløsningen på billedet tillader print i den størrelse.

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for have støttet muligheden for at udarbejde, dette du lige læste. Her kan du eksempelvis købe Ladekabler til elbiler, og meget meget andet.

Flere indlæg

Hvad er RGB? - Her er forklaringen

18/11/2021 10:44
Billede: Pixabay

Hvad er RGB? - RGB er et farvesprog som består af de primære farver som er rød, grøn og blå, hvor farverne blandes med hinanden på forskellige måder for at skabe nye farver.

Er Auto focus nødvendigt? Få svaret her

28/06/2021 15:36
Billede: Pexels.com

Står du og skal vælge mellem to forskellige kameraer, hvoraf den ene af de to har Auto focus og det andet ikke har. I dette indlæg vil jeg forklare om Auto focus er nødvendigt. Find svaret forn…

Hvad er en drone?

07/03/2021 21:48
Billede: Pixabay

Droner er blevet mere og mere almindelige. Vi ser dem på film, hos udstyrs-nørderne, ved militæret og mange andre steder. Men hvad er en drone egentlig? Dette er det spørgsmål, vi vil besvare i det…

Hvad er full frame?

14/12/2020 09:35
Billede: Pixabay

Hvad er full frame? Full frame bruges i forbindelse med kameraer, hvor det dækker over, hvor stor sensoren i et digitalkamera er. 

Læs mere om hvad full frame er, samt hvordan et full …

Hvad betyder DSLR?

14/12/2020 09:23
Billede: Pixabay

Hvad betyder DSLR? DSLR er et digitalkamera, der bruger et objektiv. SLR står for single lens reflex, så et DSLR står for digital single lens reflex.

DSLR-kameraerne kom på banen i begyndel…

Hvad betyder blænde?

20/10/2020 11:02
Billede: Pixabay

Blænden er den åbning i dit objektiv, der styrer og regulerer, hvor meget lys der kommer ind via objektivet og ind på kameraets sensor.

Blænden er altså den åbning, som du justerer på, alt …