Skal Man Bruge Blitz?

19/10/2020 11:26
Billede: Pixabay

Hvis du ikke har styr på, hvordan du bruger blitzen korrekt på dit kamera, så skal du lade være med at bruge blitzen. For blitzen er uden tvivl et af de elementer på et kamera, der oftes bruges forkert.

Hvor, hvornår og hvordan skal man så bruge blitz? Der er mere eller mindre faste rammer for, hvornår du skal og kan bruge blitzen - og hvornår du ikke skal. Følger du disse retningslinjer, så er du godt på vej imod at undgå dårlige billeder skudt med blitz på.

Hvornår skal man bruge blitz?

De fleste generationer over 30-40 år kan godt huske, hvordan man nærmest var desorienteret, når der lige var en med et kamera, der blitzede en i øjnene til en familiefest.

Blitzen er tidligere - og bliver det også i dag, alt for ofte brugt af fotografer, der tager billeder med autofunktioner, hvor man vælger at lade blitzen flashe folk, når belysningen ikke er i top. Blitz eller ej, så giver det sjældent gode billeder, når man tager dem på den måde.

De fleste af os har derfor set billeder med røde øjne eller andre underlige belysninger, når vi kigger de gamle familiealbums igennem.

Når du tager billeder med en blitz, der er indbygget i kameraet, gælder det faktisk, at du skal stå mellem fem og syv meter væk fra motivet. Hvor tit har du set folk holde den afstand? Resultatet er derfor for det meste dårlige billeder, der er underbelyste og sløret. 

Skal du bruge en blitz, så hold afstanden og hold dig til såkaldte portrætfotos, hvor det gælder om at belyse den enkelte person - og drage nytte af den egenskab som blitzen kan give billedet.

Tak for støtten

Til sidst takker vi avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik til alle behov på deres omfattende webshop, heriblandt tilbehør til telefonen som fx en holder til bilen, en power bank eller måske et nyt opladningskabel.

Flere indlæg

Er Auto focus nødvendigt? Få svaret her

28/06/2021 15:36
Billede: Pexels.com

Står du og skal vælge mellem to forskellige kameraer, hvoraf den ene af de to har Auto focus og det andet ikke har. I dette indlæg vil jeg forklare om Auto focus er nødvendigt. Find svaret forn…

Hvad er en drone?

07/03/2021 21:48
Billede: Pixabay

Droner er blevet mere og mere almindelige. Vi ser dem på film, hos udstyrs-nørderne, ved militæret og mange andre steder. Men hvad er en drone egentlig? Dette er det spørgsmål, vi vil besvare i det…

Hvad er full frame?

14/12/2020 09:35
Billede: Pixabay

Hvad er full frame? Full frame bruges i forbindelse med kameraer, hvor det dækker over, hvor stor sensoren i et digitalkamera er. 

Læs mere om hvad full frame er, samt hvordan et full …

Hvad betyder DSLR?

14/12/2020 09:23
Billede: Pixabay

Hvad betyder DSLR? DSLR er et digitalkamera, der bruger et objektiv. SLR står for single lens reflex, så et DSLR står for digital single lens reflex.

DSLR-kameraerne kom på banen i begyndel…

Hvad er JPEG?

10/12/2020 14:37
Billede: Pixabay

JPEG er et af de mange filformater, som bruges til at gemme billeder i. JPEG er især anvendt til at komprimere billeder, der skal bruges digitalt.

JPEG står for Joint Photographic Experts G…

Hvad betyder blænde?

20/10/2020 11:02
Billede: Pixabay

Blænden er den åbning i dit objektiv, der styrer og regulerer, hvor meget lys der kommer ind via objektivet og ind på kameraets sensor.

Blænden er altså den åbning, som du justerer på, alt …