Skal Man Bruge Blitz?

19/10/2020 11:26
Billede: Pixabay

Hvis du ikke har styr på, hvordan du bruger blitzen korrekt på dit kamera, så skal du lade være med at bruge blitzen. For blitzen er uden tvivl et af de elementer på et kamera, der oftes bruges forkert.

Hvor, hvornår og hvordan skal man så bruge blitz? Der er mere eller mindre faste rammer for, hvornår du skal og kan bruge blitzen - og hvornår du ikke skal. Følger du disse retningslinjer, så er du godt på vej imod at undgå dårlige billeder skudt med blitz på.

Hvornår skal man bruge blitz?

De fleste generationer over 30-40 år kan godt huske, hvordan man nærmest var desorienteret, når der lige var en med et kamera, der blitzede en i øjnene til en familiefest.

Blitzen er tidligere - og bliver det også i dag, alt for ofte brugt af fotografer, der tager billeder med autofunktioner, hvor man vælger at lade blitzen flashe folk, når belysningen ikke er i top. Blitz eller ej, så giver det sjældent gode billeder, når man tager dem på den måde.

De fleste af os har derfor set billeder med røde øjne eller andre underlige belysninger, når vi kigger de gamle familiealbums igennem.

Når du tager billeder med en blitz, der er indbygget i kameraet, gælder det faktisk, at du skal stå mellem fem og syv meter væk fra motivet. Hvor tit har du set folk holde den afstand? Resultatet er derfor for det meste dårlige billeder, der er underbelyste og sløret. 

Skal du bruge en blitz, så hold afstanden og hold dig til såkaldte portrætfotos, hvor det gælder om at belyse den enkelte person - og drage nytte af den egenskab som blitzen kan give billedet.

Tak for støtten

Til sidst takker vi avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik til alle behov på deres omfattende webshop, heriblandt tilbehør til telefonen som fx en holder til bilen, en power bank eller måske et nyt opladningskabel.

Flere indlæg

Hvad er Super 16?

17/05/2022 10:41
Billede: Pixabay, FreeCreativeStuff

Super 16 er et kamera, der er historisk populært og også økonomisk ved brug til billeder eller små film.

Sådan et kamera bliver ofte brugt til industriel- eller uddannelsesmæssige film, men e…

Hvad er Super 8?

17/05/2022 10:21
Billede: Pixabay, Broadmark

Mange forbinder nok Super 8 med en film, hvor unge mennesker oplever en togulykke, som virker mistænkelig, mens de selv er igang med at filme en film på deres kamera.

Og faktisk hedder det ka…

Hvad er Auto focus?

01/04/2022 13:24
Billede: Pixabay, Pexels

Autofokus er et elektronisk element, som vi alle mere eller mindre er i kontakt med på daglig basis. Skal du eksempelvis tage et billede, så kommer der altid en lille firkant op på dit kamera, som …

Hvad er det bedste kamera fra Sony?

01/04/2022 11:58
Billede: Pixabay, Hans

Kigger vi på det bedste kamera fra Sony anno 2022, hedder det Sone A7 III. Kameraet ligger i øjeblikket på 5.pladsen ud af 10.

Det er et kamera med høj kvalitet og er lynhurtig. Det er spej…

Hvad er en Selvudløser?

01/03/2022 11:31
Billede: canva.com

En selvudløser var førhen en separat enhed som kunne kobles til kameraer af forskellige typer, og på den måde kunne man trykke på en knap væk fra kameraet for at tage et billede.

Dette var fo…

Hvad er RGB? - Her er forklaringen

18/11/2021 10:44
Billede: Pixabay

Hvad er RGB? - RGB er et farvesprog som består af de primære farver som er rød, grøn og blå, hvor farverne blandes med hinanden på forskellige måder for at skabe nye farver.